tiistai 7. helmikuuta 2012

Kuvatonta tekstiä

Enpä sitten ottanut kameraa mukaan Helsingin reissulle, joten tämäkin postaus on vailla kuvamateriaalia.

Lähdin siis käymään Helsingissä lääkärintarkastuksessa. Kanada vaatii lääkärintarkastusta henkilöiltä, jotka menevät Kanadaan työskentelemään terveysalalla, ihan yleisen turvallisuuden ym. vuoksi. Tämä ymmärretty. Tulee vaan lääkärissäkäynti suhteellisen hintavaksi kun Suomessa on yksi ainoa lääkäri, jolla on oikeudet suorittaa se tarkastus ja hänet voi tavata siis vain Helsingissä yksityisellä terveyspalvelujen tarjoajalla. Onneksi en sentään asu missään Lapissa...

Eipä siinä sitten auttanut kuin lähteä Helsinkiin tarkastukseen! Kävin röntgenissä ja labrassa, jonka jälkeen tapasin tämän valtuudetomaavan lääkärin. Tapaaminen kesti n. 15 minuuttia ja siinäpä se. Kalliiksi tuli, mutta eipä ollut vaihtoehtoja.

Vaikka hintaa tarkastukselle tulikin, en voinut olla hyödyntämättä mahdollisuutta käydä shoppailemassa. Tarttuihan sieltä mukaan jotain kivaa, kuten kengät, asusteita ja koruja :)


Paluumatkalla onnistuin saattamaan itseni pieneen seikkailuun. Kiireessä hyppäsin Pasilan asemalla vahingossa Tampereelle vievään junaan, HUPS. Jotenkin oli epäilyttävä olo jo siinä vaiheessa kun junassa tuntui olevan liian vähän vaunuja (lipussa vaunu nro 10, eikä sellaista ollut), mutta tilanne kävi harvinaisen selväksi siinä vaiheessa kun kysyin muilta matkustajilta, minne juna on menossa. Joensuuhun vievä juna olisi lähtenyt vierekkäiseltä raiteelta. Onneksi vieressä oli ystävällinen naishenkilö, joka neuvoi jäämään Riihimäelle ja ottamaan sieltä junan Joensuuhun. Jäin siis Riihimäelle, odottelin hetken ja nousin taajamajunaan (joka oli 10 minuuttia myöhässä). Loppujen lopuksi ehdin taajamajunan myöhästymisestä huolimatta Lahdesta Joensuuhun vievään junaan (osasin jopa aluksi mennä vielä siihen junan päähän, joka menee Kajaaniin, ei hyvä). Vihdoin ja viimein pääsin oikeaan junaan, oikeaan päähän junaa ja vieläpä pistokkeelliselle istumapaikalle. 

Koko junahomma oli vain omaa sähellystäni, mutta onneksi konduktöörit olivat mukavia ja pääsin Pasila-Joensuu -lipullani matkustamaan kolmessa eri junassa ilman lisäkustannuksia :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti