tiistai 9. lokakuuta 2012

Hups?

O-ou. Miun kirjoitustauko venähti sitten pikkusen suunniteltua pidemmäksi. Ei vaan ole olevinaan ollut aikaa kirjoittaa tai jaksamista istua koneella.

Nyt siis viimein laitan edes vähän kuvia elokuun Lefkasin reissusta! Kuvienhan oli tarkoitus tulla jo aikoja sitten, mutta kuten sanottu, tämä bloggaaja on laiskistunut blogin suhteen aika paljon. Kanadassa oli enemmän aikaa kirjoitella, nyt arki ja koulu & työ on vallannut viikot.

Mutta koulu/työasioista aurinkoisempaan aiheeseen, eli Lefkasiin! En tiiä onko mielenterveyden kannalta kovinkaan järkeä lähteä kattomaan kuvia, joiden ottamisaikaan aurinko paistoi joka päivä ja oli välillä jopa tuskastuttavan kuumaa, nimim. jo tässä vaiheessa kyllästynyt Suomen harmauteen ja sateeseen.

Lähdettiin siis 30. elokuuta Lefkasille ja oltiin siellä pari viikkoa. Kamerassa oli päivämäärä näkyvissä (niin siis miun kamerahan hajos mukavasti muistaakseni viikkoa ennen reissua, nice..) ja vuosiluku on pikkusen väärin. Käytiin siis ihan tän vuoden puolella tuolla reissulla, enkä laita vuoden vanhoja kuvia tänne :DKone lähti Helsingistä klo 18.00, eli oltiin Kreikan puolella sitten joskus puoli kymmenen – kymmenen aikaan. Prevezan kentältä oli noin tunnin ajomatka Lefkasin saarelle.
 
Ensimmäiset päivät meni ihan tutustuessa paikkaan. Aikamoinen turistipaikkahan se oli, mutta niinpä nuo pakettimatkat yleensä tuppaa olemaan. Hotelli ei todellakaan ollut mikään kallis ja sehän oli siis huikea kahden tähden hotelli, mutta yllättävän hyvä. Sijainti oli miun mielestä paras mahdollinen ja sen vuoksi haluttiinkin tuonne: hotelli on ihan meren rannalla ja meidän parvekkeelta näki siis merelle ja vuorille. Muutenkin hotelli oli yllättävän hyvä, tosin sama aamupala alko viimestään joskus kuudentena päivänä tökkimään.. :D
 


Ekoina päivinä vuokrattiin polkupyörät hintaan 5€/pv/hlö. Lämmintä oli ehkä sellaset +30, joten ei ihmekös kun ei muita pyöräilijöitä paljoa näkyny.
 


Polkastiin sitten n. 4 km päähän kurkkaamaan pientä vesiputousta, jossa ihme kyllä lirisi vielä edes vähän vettä. Vesi valuu suoraan vuorilta ja oli ihan helkkarin kylmää, mutta pakko oli silti käydä pulahtamassa!


Yleisesti Nidri on ihan mukava paikka. Aika pienihän se on, lähinnä siellä menee rantakatu, jossa on ravintoloita ihan vieri vieressä ja sitten kauppakatu, jossa on turistirysäkauppoja ihan nokakkain. Mutta hyvin sai siis ajatuksia nollattua kun oli pari viikkoa täysin vapaata ja oli lämmintä :)

Käytiin yhdellä koko päivän kestäneellä venereissulla, joka oli huippu! Pysähdyttiin muutamalla pikkusaarella ja päästiin snorklaamaan siinä välissä. En oo ikinä aiemmin snorklannu (kesämökin mutapohjalammessa killumista ei lasketa, koska siellä ei nää puolta metriä pidemmälle), joten oli hauska päästä näkemään merenalaista elämää. Vesihän oli siis hirmu kirkasta ja näki monen metrin syvyyteen. Siellä lillu kaikennäköisiä kaloja ja näin jopa meritähdenkin. Muutaman kerran meinasin vahingossa hutasta merisiiliä, mutta onneks se kokemus jäi kokematta :D
Koko reissulta on siis yhteensä noin 1000 kuvaa, joten ehkä laitan myöhemmin lisää enkä änge kaikkea ihan samaan. Tässä siis pieni maistiainen Kreikan reissusta, lisää tulossa (toivottavasti nopeammin kuin kuukauden päästä..)!
 Tällä viikolla ei taidakaan olla töitä, joten päivien pitäis mennä opparin parissa. No, kyllä mie eilen sitä värkkäsin ja lähetin jopa opettajalle tarkistettavaksi. Nyt vaan toivotaan, että tulee lupa esittää se parin viikon päästä seminaarissa! Pitäis mennä salille ja suunnitella uusi spinning, mutta kummallisesti edelleen istun vaan tässä koneella?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti