tiistai 17. heinäkuuta 2012

Toronto Island & CN Tower

Holaaa! Ja heti alkuun pienimuotoiset pahoittelut, taas kerran. Ensimmäinen kokonainen viikko Suomessa valui jotenkin sormien läpi, enkä ehtinyt kirjoitella. Mutta taas tavallaan, hei, mie oon lomalla, niin mitäpä sitä koneella istumaankaan? Viime viikko meni kavereita näkiessä, mökillä pyörähtäessä ja viikonlopun tottakai rökkäilin Ilosaarirockissa ja selvisin hengissä!

Ah, kyllä Suomen kesä on ihana! Vettä, tihkua, harmaata ja huimat 13 astetta lämmintä. Voisin ottaa ne Toronton säät tänne nythetikiitos?? Äh, no, silti Suomessa on mukavaa olla pitkästä aikaa :) (hirmu pitkään ehdin täällä olemaankin, kahden (2!!) viikon päästä ois tarkoitus makoilla Lefkaksen rannoilla ja käristää itteään, ams..) Mutta nyt siis varsinaiseen asiaan, eli vielä Torontosta kuvia ja selitystä :)

Yhtenä päivänä lähdettiin käymään Toronto Islandilla, joka on siis sellainen pikkuinen saari ihan Toronton edustalla. Sinne pääsee parilla eri lautalla, edestakainen kyyti oli aikuiselta muistaakseni jonkun 7$ ja kestää ehkä 10 minuuttia suuntaansa. Sitä vaan ihmettelin, että opiskelijalippuja sai vain alle 19-vuotiaat. Eikö sitä vanhemmat muka oo opiskelijoita häh?



Noita lauttapaatteja oli siis ainakin kaksi, ellei kolmekin. Ne vei pikkusen eri osiin saaria, niin sai valita minne lähtee ensin. Aika hulppeat maisemat oli tuolla lyhyellä matkalla ja olin taas kunnon turisti kamera käteen kiinnikasvaneena.




Ja ihan sama juttu kun sillon ekoina päivinä Kanadassa kun sais hyvän kuvan kaupungista kauempaa: harmaata. No, eipä ainakaan ollu liian kuuma kävellä saarella :)


Saarella on oma pikkuinen lentokenttä pikkukoneille!






Saari on tosi vihreä ja se on melkeinpä kokonaan kuin yhtä isoa puistoa. Välillä on jotain muistomerkkejä ja siellä on oma koulukin! Me mentiin saaren itäpäähän ja lähdettiin sieltä tallustelemaan koti Centre Islandia.


Kuin monessa puistossa on vastaavia kylttejä?




Saaren länsiosassa on ilmeisesti ihan pysyvää asutusta ja siellä on kuulemma mahtavia taloja, mutta ne jäi miulta nyt näkemättä. Pääasiassa tuo paikka oli kuitenkin täynnä turisteja, joten miehän sulauduin oikein mukavasti sinne joukkoon :D



























Sellanen pikkusaari. Seuraavana päivänä taidettiinkin käydä CN-towerissa syömässä. Se on siis se "näsinneula", joka nököttää lähes jokaisessa Toronton postikortissa ja aika monessa miunkin ottamassa valokuvassa.



Tuolla välipallerossa on 360 restaurant. Nimi tulee siitä, että ravintola pyörii ja syödessä näkee 360 astetta Torontoa! Tornin ydin ja ulkoreuna pysyvät paikallaan, mutta ravintolan pöydät ovat sellaisen pyörivän alustan päällä. Vauhti ei päätä huimaa, koska täydessä kierroksessa menee muistaakseni 72 minuuttia, mutta eipä sen ole tarkotuskaan olla huvipuistolaite. Sanotaanko vaan, että oli aika hinnakas ravintola ja kuulin, että jokaisen tulijan on tilattava vähintään yksi pääruoka, pelkkä napostelu mielessä ei siis kannata mennä (tosin se miun lohipalanen tuntu lastenannokselta kun vertasin vieressä istuvan pihviin, jäi nälkä sellasesta pikkuannoksesta!).


 Ihan kivat näkymät oli siis taas kerran (ja kuviakin otin varmaan sata samanlaista...)







Niin ja hissi, joka vie torniin, on näköalahissi. Mitähän siinä meni, ehkä joku minuutti kun se nousee tuonne korkeuksiin ja samalla pääsee kattelemaan ulos :)




Siellä näkyy Toronto Island ja lentokenttäkin :)




Rogers Centre! Jäi nyt baseball-matsi ihan paikanpäällä näkemättä, mutta siellä ne pikku-ukkelit juoksenteli ja jotain näki silti.










Sitten siellä oli sellanen yks "kiva" juttu. Ravintolasta kerros tai pari alaspäin mentäessä löytyy lasilattia, josta näkee suoraan alaspäin 342 metriä. Piti pari kertaa miettiä, uskallanko mennä siihen, mutta pakkohan se oli! Jotkut kävi jopa makaamaan sen päälle, mutta siihen miun hermot ei riittäny :D



 Vielä ainakin yksi postaus tulossa, jospa nyt olisin pikkusen enemmän aikaansaavampi ja kirjoittaisin ilman yli viikon mittaista taukoa! Älkää siis  kadotko minnekään, vielä hieman lisää tiedossa :) Tää alkaa nyt hoitamaan muutamia ah-niin-mielenkiintoisia paperiasioita, mutta sitten nautin lomasta, sato tai paisto!

1 kommentti:

  1. hei.minun tytär just nyt noilla saarilla käymässä,ja käynyt tuolla "näsinneulassa "myös. hän on Heta.oli kiva sinun kuvia katsella kiitos siittä ja terveiset suomesta ja ruukista

    VastaaPoista