maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tutinavapina

Pöpperöistä sunnuntai-iltaa!

Ei ihan menny loppuviikko putkeen. No, välillä käydään pohjalla ja sitten ponkastaan taas takas ylös.

Menin torstai-iltapäivänä edellisen postauksen kirjottamisen jälkeen tuohon lähikalliolle ottamaan aurinkoa. Pari tuntia vierähti ihan huomaamattaan ja sittenpä tuli kummallinen olo. Lähdin takasin Majataloon ja sinne päästyäni alkokin armoton kylmäminen ja tärinä. Eikun lämpimään suihkuun ja sieltä suoraan nukkumaan. Parin tunnin torkkumisen jälkeen paleleminen jatku, kävin välissä syömässä jotain iltapalaa ja palasin takasin pehkuihin. Kuume laski hieman yön aikana, mutta enpä sitten kyennyt menemään harjotteluun perjantaina. Ohjaaja ja muut Suomi-kodin ihmiset oli kyllä ihania kun laitoin niille viestiä kuumeesta; moni tarjoutui tuomaan, jos tarvitsen jotain ja sain termoskannullisen lämmintä mustaherukkamehua ja kuumemittarin (en kyllä osannu lukea sitä mittaria kun se oli sellanen kielen alle laitettava ja mie en nähny siinä mitään viivaa, jonka pitäis kertoa se lämpötila, mutta ajatushan se on tärkein..!)


Vaikka olo olikin harvinaisen sekava ja houreinen, niin eipä auttanut perjantaina kun käydä kirjoittamaan referaattia. Ei ehkä paras vaihtoehto toipumisen kannalta, mutta eipä paljoo ollu vaihtoehtoja kun piti lukea parisataa sivua tekstiä, kirjottaa siitä referaatti ja aikaahan annettiin huima viikko (nii, enhän mie onneks kysyny sitä tehtävää ekan kerran kun vasta 3,5 viikkoa sitten, sitten uudestaan pari viikkoa sitten ja uudestaan myöhemmin ja argh). Rakastan asioiden hoitamista sähköpostilla ja opettajien pommittamista äkäsillä tai pliis-saanko-mie-nyt-sen-tehtävän-vihdoin-ja-viimein -sähköposteilla. (Yleensä en saa vastausta ollenkaan tai sitten se tulee parin viikon viiveellä ja sillon on usein jo liian myöhästä). Kyllä on olo, että opiskelua tuetaan.

No mutta niin, en tiiä mistä kuume ilmesty. Hoivakodilla on kaksi osastoa eristyksissä ja torstaina kävin niissä molemmissa, mutta ihanat suojavaatteet oli kuitenkin päällä, enkä ottanu esim. hengitysmaskia pois osastolla olemisen aikana. Joskus fysioassistentti sanoi miulle että "you're like a little elf who speaks elf-language!" ja tänään olin "yellow-Jenna-banana!" kun vetäsin sen oikein imartelevan keltasen, ohutmustaraidallisen suojakaavun ja muut varusteet päälle. Hahah, se fysioassistentti on ihan huippu ja sen kanssa menee kyllä päivät nopeasti :D Noilla osastoilla käynti oli aika tuskasta, koska oli kuuma päivä, se helkkarin suojakaapu ei tietenkään hengitä yhtään, kumikäsineet on aina kivat ja hengityssuojaimen kohdalta ihohuokoset aukes varmaan kunnon kraatereiksi. Ei käyny hoitajia kateeksi, koska ne on joutunu käyttämään niitä varusteita melkein kaksi viikkoa ja 8h/päivä, auuuuuts. 


Lauantaina ja tänään olo on kuitenkin ollu jo paljon parempi, eikä kuumetta oo oikestaan ollu. Yleensä aamulla tietää yhdestä asiasta, onko kipeä vai ei: tekeekö mieli kahvia. Jos on kipeä, kahvi on viimenen asia, jota tekee mieli, mutta jos on terve niin sitä on vaan saatava aamulla. Piste. 



Lupauduin tuossa joku päivä lähtemään Kotikerhon konserttiin tänään. Noh, siellä vierähti pikkusen enemmän aikaa kun mie ajattelin.. Esiintyjiä oli useampia ja siellä oli jopa väliaika. Kokonaisuudessaan se homma kesti 3 tuntia, kyllä oli persus hellä kun pääs viimein hakemaan kahvia ja jotain syötävää. Ihan mukavaa siellä kyllä oli, ei siinä mitään, mutta ois ollu ihan kiva ehtiä tekemään sunnuntaina pikkusen enemmän, varsinkin kun olo oli jo paljonpaljon parempi perjantaihin verrattuna. Niin ja tänäänhän oli lämmintä vaan sellaset yli 30, niin paras paikka viettää lämmin hellepäivä onkin joku ilmastoitu sali. Katotaan nouseeko huomenna taas kuume.. :D



Koitin kovasti olla skarppina ja tarkastella sitä referaattia, mutta eipä tuo ajatus oikein luista vieläkään. No, ihan sama, se on palautettu ja ois parempi kelvata sen tekeleen, mie en haluu ruveta korjailemaan yhtään mitään.


Ensi viikoksi on luvattu mukavan lämmintä, joten huomenna starttailen harjoittelun viimeset kaksi viikkoa hyvillä mielin! (Jaaaiiiikkks, kahden viikon päästä kutsuu Torontooooooooo!!!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti oot jo parantunu :) miulle taas tänään alko nousta kuume, ihanaa tälleen muuton keskellä olla kipeenä... Noh, onpahan hyvä syy nakittaa henkalle hommia :D Toivottavasti miunki ei tarvii tehdä tuota referaattitehtävää kun joudun huomenna olemaan liikuntapäivän poissa... Mut hyvä että sie sait sen väännettyä ja löysit jonkun lähteen mistä tehdä :)

    VastaaPoista
  2. Henkka vaan tekemään hommat!
    Ehkä mie tästä terveyhdyn, ei oo kiva jos loppuaika menee sairastaessa :(

    VastaaPoista