tiistai 6. maaliskuuta 2012

Flunssaa & työlupaa

Hola!

On tullut vietettyä muutama päivä aika hiljaisissa merkeissä blogin suhteen. Siihen on syynsä, mutta en nyt ala niitä tässä kertoilemaan.

Mutta siis niin. Työlupa tulla kolahti. Vaikka sitä on odottanut ja odottanut, ei sen tuleminen ajoittunut parhaaseen mahdolliseen aikaan. Tavallaan onni, ettei se tullut aiemmin, mutta en tiedä onko tämäkään nyt niin hyvä aika. Joka tapauksessa nyt on lupa, joten järjestelyt pyörähti heti käyntiin.

Tässä välissä mainittakoon, että sain kivasti flunssan. Jes, täydellinen ajoitus. Koko syksyn ja talven oon ollut terveenä, ei flunssasta tietoakaan, niin nyt se sitten tuli. Ei kiva. Syytän siis flunssamörköjä siitä, jos teksti on epäselvää ja takuilevaa, ei oikein ajatus luista. 


(Laitetaan nyt nätisti kuvan lähdeviite http://4.bp.blogspot.com/_WSjxxnjkmV4/S8YkS7CIDfI/AAAAAAAAArA/P-p8RgPhn2k/s1600/bakterier.jpg kun en itse taiteillut kuvaa)

Sain siis Kanadan suurlähetystöltä eilen kaksi sähköpostia: toinen on itse työlupa, jossa kerrotaan että hakemukseni on mennyt läpi ja voin saapua Kanadaan ja toinen on enemmänkin ohjeita sisältävä viesti. Työlupa on aiemmin tullut postin välityksellä, joten sähköpostiin kautta saatava lupa on uusi käytäntö. Rupesin lukemaan viestejä heti kun tokenin hieman järkytykseltäni ja melkein heti meni ajatukset hieman sekaisin, kun viesteissä oli hieman eri ohjeistus siitä, mitä kaikkea pitää näyttää Kanadan tullissa. Toisessa kerrottiin, että passi ja tulostettu työlupa riittää ja toisessa oli hieman pidempi luettelo papereista, jotka tulee olla mukana (esim. todistus lääkärikäynnistä, jollaista miulla ei siis ole, vaikka kävin lääkärissä). Flunssahoureissani rupesin taas panikoimaan sitä, että mistä ihmeestä saan kaikki ne paperit kasaan ajoissa. Onneksi älysin erään henkilön muistuttamana kysyä apua järjestöltä, jonka kautta olen lähdössä vaihtoon. Työlupa-asioita hoitava henkilö on aina vastannut, vaikka olisi ollut itse joululomalla tai työmatkalla. Hän oli nytkin sairaslomalla, mutta vastasi silti! Vastaus selvittikin miun flunssapöpöistä päätä ja sain siis onnekseni kuulla, että pelkkä passi ja tulostettu työlupa riittää tullissa näytettäväksi, toiset ohjeet koskivat ennemminkin henkilöitä, jotka vasta etsivät työpaikkaa Kanadasta. Ei siis paniikkia eikä ylimääräistä stressiä papereiden kasaanhaalimisesta, jes!

Nyt odottelen vain tietoa siitä, että voinko lähteä Torontoon 15. tai 16. päivä. Olin yhteydessä harjoittelupaikkaani ja sain myönteisen vastauksen kyselyyni, että voisinko aloittaa 19. päivä. Ihmeellistä kyllä, en pysty tällä hetkellä tekemään hirveästi mitään. Olen täyttänyt KELA:n ulkomaan opintotuen paperit jo melkein valmiiksi, päivämäärät ja vuokrasopimus vielä puuttuvat. Matkavakuutusta varten tarvitsen myös päivämäärät, enkä lentolippujakaan voi vielä tilata. Eli muutama asia on vielä hoidettavana sitten kun lopulliset päivämäärät varmistuvat, mutta suurin työ ennakkojärjestelyistä alkaa vihdoin ja viimein olla takanapäin!

Tällä hetkellä saan siis keskittyä enemmänkin sairastamiseen. Hyvä niin, ei nimittäin asioiden hoitaminen tunnu mielenkiintoisimmalta asialta tällä hetkellä. Yritän kovasti siis olla tekemättä mitään rasittavaa ja parannella lenssua, useasta eri syystä. Sen lisäksi, että loppuviikosta tai ensi viikon alusta tulee luultavasti aika hektistä kun yritän saada kaiken ajoissa valmiiksi, niin perjantaina pitäisi olla skarppina ja terveenä, sillä on sellaset suunnitelmat tyttöjen kanssa että ei voi missata sitä iltaa!! ;)


Luottotuotteet flunssan taltuttamiseen. Monesta nenäkannu saattaa kuulostaa inhottavalta ja omituiselta, mutta hitto vie, se toimii! Eihän sen käyttö mitään hohdokasta ole, mutta olo paranee. Jokainen kiinnostunut saa selvittää esimerkiksi Googlea käyttämällä, että miten tuo kannu pelaa :DVähän kuvaa viime viikolta, tällä hetkellä on niin epämääräinen olo, että oksat pois. Yritin kovasti saada aikaan edes jollain lailla luettavaa ja ymmärrettävää tekstiä, mutta taisin epäonnistua aika pahasti. Kysymyksiä saa siis esittää! Ehkä lueskelen huomenna tekstit uudestaan ja yritän paikkailla.

Nyt tää lähtee siis sohvalle makaamaan, parantelemaan itseään ja kattomaan eilen tullutta täykkäreiden jaksoa, heippa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti