keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Apollo

Hola!

Miten tässä käy taas näin? Taas kerran kirjoitan ruokajuttuja. No, ruoka on tärkeä osa elämää ja pitää syödä, että jaksaa :D (täällä tulee muuten syötyä ihan liikaa kaikkea periaatteella "kun kerta ollaan Kanadassa niin pakko maistaa tätä ja tuota ja tuota myös". Tavoitteena on, että mahdun Suomesta ottamiin farkkuihin, joissa ei oo hirveesti vapaata tilaa muutenkaan, vielä silloin kun lähden täältä!)

Viime perjantaina eräs mukava asukaspariskunta vei meidät syömään. Tiedossa oli siis ilta kreikkalaisen ruoan parissa :)



Ravintola ei sijaitse mielestäni kovinkaan hienolla paikalla, sillä se on isomman tien varressa, jossa on paljon esimerkiksi autokauppoja ja pikaruokapaikkoja. Ravintola on kuitenkin kivan näköinen sisältä ja ulkoa.



Kuvissa ei ehkä näy, mutta seinät olivat juuri sitä sinisen sävyä, jota Kreikassa on valkoisen talojen katoissa. Kiva kun paikka oli sisustettu kunnolla teeman mukaisesti, eikä vain sipaistu jotain joka muistuttaa vähän Kreikkaa.

Alkuruoaksi tilattiin ilmeisesti Saganaki-juustoa. Nimestä en ole ihan varma, mutta se oli siis juustoa, joka liekitettiin (pikkusen säikäytti kun en tiennyt tuota liekittämishommaa ja yhtäkkiä ihan korvanjuuressa leimahtaa liekit..). Se oli hyvää, tosin aika suolaista, mutta hyvin ne katosivat jonnekin.

Pääruoasta en ottanut kuvia, mutta saan kai silti kehua sitä? Ruokalistalla oli vaikka mitä houkuttelevaa ja päädyin taistelemaan pihvin ja moussakan välillä. Pihvi kuitenkin voitti ja meni suoraan parhaisiin aterioihin, joita olen ikinä syönyt. Lisukkeena riisiä, perunaa ja kasviksia, joissa kaikissa oli vähän valkosipulia ja joitain muita mausteita. Lisänä lasi valkoviiniä. Nam. Ja pihvi oli täydellinen medium.

Jälkkäriksi oli baklavaa, jossa on siis filotaikinaa, pähkinöitä ja hunajaa. Oli ehkä hieman liian makea miun makuun, mutta pakko sekin oli syödä vaikka tuntui että penkiltä ei kyllä pääse sen jälkeen enää ylös.


Pakko muuten myöntää, että säästäväisenä (pihinä) opiskelijana, en ole aiemmin edes syönyt alkuruokaa, pääruokaa ja jälkkäriä. No, nyt tuli ainakin syötyä kunnolla ja loppupäivänä ei sitten tarvinnutkaan eksyä jääkaapille.

Ravintolasta lähtiessä ajettiin eri kautta kun yleensä, joten kamera sai taas hommia.



Paloauto. Taas. Ne vainoaa minuu. Sen viime keskiviikon jälkeen näin niitä torstaina, perjantaina ja lauantaina. Ehkä niillä on operaatio Jennan vahtiminen käynnissä..


 Keskustassa on upea silta, Bridge of Nations. Sen varrella 82 eri lippua, jotka kuvastaa Sudburyn monikultuurista populaatiota. Siellä on myös Suomen lippu, vaikka en siitä kuvaa saanutkaan.

Sama silta, eri kuvakulma ja päivä





Drive Thru-kaista paikalliselle Otto-automaatille, eli ATM:lle. Kyllä on ihmisillä kiire kun pitää olla autokaista tuollekin.. :D


Illalla saatiin vielä maistella ginger alea, joka on ilmeisesti inkivääriolutta. Schweppesin versio on alkoholitonta, mutta sitä saa kai alkoholipitoisenakin.




Ateriaa sulatellessa meni siis koko ilta, mutta mitäpäs sitä perjantai-iltana sen erityisemmin mitään muuta tekemäänkään kun makaamaan sohvalla katsomassa leffaa.

Täällä aterian lopun voi muuten ottaa mukaansa suurimmassa osassa ravintoloista. Kun pyytää "doggy bag"in niin loput ruoasta saa syödä sitten kotona. Jotenkin tämäkin on outo tapa, koska ei tulis Suomessa mieleen kyllä pyytää aterian tähteitä mukaan missään muualla kuin ehkä pizzeriassa. Täällä se on ilmeisesti ihan normaalia O.o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti