tiistai 10. huhtikuuta 2012

Movie time!

Mmoi!

Sunnuntai-iltana piti vielä keksiä jotain tekemistä illaksi kun ei jaksanut jäädä sisälle istumaan. Lähes kaikki paikat oli kiinni kun oli pääsiäispäivä, mutta ei se meitä haitannut. Napattiin siis pyörät ja lähdettiin menemään New Sudburya kohti. Jännäksi reissun teki se, että meillä on käytössä kaksi polkupyörää ja meitä on kolme. Eli arvatkaa pari kertaa kuka sai tarakkapaikan?? (hmm niin ja, tarakan painoraja on 11.7 kg, mutta melkein sen verranhan mie suunnilleen painankin eli ei hätää :D)

En tiedä saako Kanadassa kyydittää tarakalla (luultavasti ei), mutta meillä oli strategia valmiina poliisien varalle: "sorry, we didn't know you can't do that here! In Finland people do this all the time!" eli esitetään tyhmiä Suomi-tyttöjä, ehkä vielä puhutaan oikein huonoa englantia ja toivotaan että ei saada sakkoja. Ei sattunu poliiseja vastaan, mutta taidettiin silti herättää hieman huomiota.. Täällä ei kukaan liiku kävellen tai pyörällä ja yhtäkkiä pitkin katuja viilettää kaksi polkupyörää ja kolme "hiljaista" tyttöä hirveetä vauhtia pitkin alamäkiä :D


Nää on ihan normaaleja mainoskylttejä täällä. Tunnen oikein miten ostoshalut syttyy (not)!


Kävin siis yksikseni jo aiemmin tuolla samassa paikassa, mutta nyt löydettiin läheltä lisää käymisenarvosia paikkoja. Jotenkin on niin kummallista, että siellä oli paljon enemmän elämää ja kauppoja kun Sudburyn keskustassa! Suomessa on tottunut siihen, että keskustassa on usein kaikki isoimmat paikat, mutta täällä se ei taida mennä niin. Tai ei ainakaan tunnu siltä, nimim. ei mennä enää keskustaan kiitos.


Sears! Siellä on Sears! Käsi ylös kuka on kattonu hurja remontti - ohjelmaa?

Bongattiin ihan mukavankokoinen leffateatteri, joka oli auki. Jäi Kitteen Kino-Hovi kakkoseks, sillä SilverCity Cinemassa on 12 elokuvasalia ja hauskasti sisustettu aula!


Käytiin katsomassa huvikseen oisko joku leffa just alkamassa ja 20 minuutin päästä pitikin alkaa Dr. Seuss' The Lorax - animaatio, joka mentiin sitten katsomaan 3D:nä. Äkkiä ostamaan popcornia ja juotavaa ja eiku saliin! Taas tuli huomattua kokoerot Suomen ja Kanadan välillä. Laajakangas oli todellakin laajakangas ja pieni popcorn ei ollu miun mielestä mikään pieni. Oli ihan kummallista nähdä niin paljon ihmisiä, koska en oo varmaan koko Sudburyssa ollessani nähny niin paljon ihmisiä kerralla. Eli Sudburyssa on sittenkin elämää, jihuuuuu!!
Hauskaa oli ja leffakin oli ihan hyvä :)

ps. muuten kaikki on hyvin, harjoittelu turhauttaa. Saan olla kuntouttajan kanssa hoivakodilla ainoastaan tiistaiaamupäivisin, muu aika menee viriketoiminnan suunnittelussa ja tietokoneella istuessa. Ei ihan sitä mitä toivoisin. En tajua, miksi pääsen näkemään kuntoutusta vain kerran viikkoon kun voisin olla siellä useampina päivinä ja toimia vaikka tulkkina asukkaiden ja kuntouttajan välillä. Saan toki kokemusta toiminnan suunnittelusta, järjestämisestä ja ohjaamisesta, mutta enemmän tekisi mieli päästä oikeasti mukaan kuntoutukseen. Oon tehny vähän ohjaushommia Suomessa, mutta en siis varsinaiseti ikäihmisille. Eli jotain uutta sentään. Onneksi asukkaat on mukavia ja puheliaita :)
Välillä tekis kyllä mieli mennä kiljua hoivakodilla että "miusta on tulossa fysioterapeutti eikä mikään #@$! bingoemäntä" mutta sen sijaan hymyilen vaan nätisti ja teen mitä pystyn.


 pps. joskus blogin aloitusvaiheessa ajattelin, että olisi huippua saada edes 500 käyntiä blogiin koko reissun aikana. Nyt käyntejä on jo yli 1000, joten kiitos kaikille blogissa kävijöille ja älkääkä kadotko minnekään!

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva lueskella sun kuulumisia täältä!
  Voisin kyllä ihan jo vaan tuon edellisen postauksen buffet-ravintolan takia matkustaa sinne... :D pitää pyyhkiä kuolalammikko lattialta ja yrittää jatkaa elämää.
  Mut harmi etteivät anna sun tehdä siellä enemmän :/ ootsie yrittäny puhua niille että oikeesti pystyisit jo itse tekemään vaikka mitä?

  VastaaPoista
 2. Noniin, eli tänne vaan, taas yksi syy lisää matkustaa moikkaamaan minuu tänne :D
  Täällä on miun opintorekisteriote, eli tiedossa on kaikki kurssit mitä ollaan käyty, mutta fysioterapeuttien ammattiliiton mukaan en saa tehdä mitään. Sitä vaan mietin, että onko käytäntö sama kanadalaisilla fysioterapiaopiskelijoilla vai ainoastaan miulla? Hankala oppia jos ei pääse ite tekemään yhtään mitään :(

  VastaaPoista