tiistai 3. huhtikuuta 2012

Maanantaita

Moi!

Mitään hirmusia uutisia ei tällä kerralla ole kerrottavana, sillä hiljalleen alkaa tottua täällä olemiseen ja arki hiipii mukaan kuvioihin. Päivät menee harjoittelussa pyöriessä ja illat lenkkeillessä, pyykätessä, kaupassakäymisessä ja koomatessa. Eli ei siis mitään uutta ja ihmeellistä.

Tänään oli kyllä kummallinen maanantai, sillä päivä meni tosi nopeasti! (LIEVÄÄ väsymystä oli tosin havaittavissa, koska la-su -välisen yön 12 tunnin muikeat yöunet kostautu sitten sillä, ettei viime yönä nukkumatti todellakaan löytänyt miun luokse)

Hieman ärsytystä päivän aikana aiheutti kun kuulin, että joudun suorittamaan neurologisen fysioterapian kurssin vasta ensi syksynä vuotta myöhemmin alottaneen vuosikurssin kanssa, koska kaikki kurssin tunnit jäävät välistä kun olen täällä kesään asti. Kurssiin kuuluu fysioterapiaselosteen kirjoittaminen, fysioterapian suunnitteleminen sekä toteuttaminen. Koska täällä on edelleen voimassa samat lait ja säännökset kuin aiemmin, niin en pysty toteuttamaan fysioterapiaa kurssia varten. Tavallaan ihan hyvä, että saa nyt keskittyä tähän harjoitteluun, eikä ole niin paljoa itsenäisiä tehtäviä (=istumista tietokoneella) ja kurssin asiat jäävät varmasti paremmin mieleen kun pääsee osallistumaan tunneille. Mutta ärsyttää sitten se, että se kurssi jää ikään kuin roikkumaan. Argh. Vaikka tiedän, että kurssin suorittaminen ei nyt ole mahdollista, niin ketuttaa.


Turhautumista aiheuttaa myös se, etten pääse tekemään täällä paljoakaan. Pääsen kyllä avustamaan ja tekemään itse jotain, mutta turhauttaa kun tiedän, että osaisin ja pystyisin tekemään itsenäisesti paljon enemmänkin. Kuntoutuksesta hyötyisivät lähes kaikki tai jopa kaikki täällä olevat asukkaat, mutta resurssit iskevät vastaan eli kuntoutushenkilökuntaa ei ole tarpeeksi = liian moni vanhus jää sängynpohjalle makaamaan. Kehtuuttaa siis kun tiedän, että "ylimääräinen käsipari" olisi tarpeellinen ja asukkaat oikeasti tarvitsisivat enemmän kuntoutusta, mutta kun en vaan voi tehdä, vaikka osaisin. Ei auta kuin hyväksyä tämäkin, vaikka kuinka ärsyttäisi.

Pienen purkautumisen jälkeen vähän iloisempiin asioihin. Aamulla oli taas pikkupakkanen, joten pakko oli mennä kuvailemaan parvekkeen kaidetta, johon oli tullut pieni kerros jäätä.Niin siitä arjesta puheenollen. Löysin taas yhden asian, joka onnistui huvittamaan :D


Se on maitoa. Muovipussissa. Maitoa muovipussissa. Kummallista.


Mutta kun lähikaupassa on vaihtoehtona maksaa n. 4,69 dollaria kahdesta maitolitrasta, joka on pakattu tölkkiin tai 4,29 dollaria neljästä litrasta maitoa muovipussissa, niin kyllä opiskelijabudjetilla kallistun siihen muovipussimaitoon. Kiva homma sen raahaamisessa kävellen n. 1,5 km on, mutta tuleepahan ainakin juotua maitoa. Tänään tuli taas koettua se, että ihmiset ovat tällä jotenkin uskomattoman ystävällisiä. Eräs täällä työskentelevä, muutaman vuoden vanhempi nainen sanoi, että olisi kiva lähteä joskus käymään elokuvissa tai vaikka shoppailemassa yhdessä. En jotenkin voi ees kuvitella, että tällaista tapahtuisi Suomessa, varsinkin kun olen jutellut tämän henkilön kanssa vain pari kertaa ja silloinkin todella pikaisesti. Kiva siis olla kun tuntee, että on tervetullut!

4 kommenttia:

 1. Heippa!
  Oon lähdössä samaisen organisaation kautta Kanadaan vaihtoo myös, Vancouverin puolelle tosin. Oli tosi mukava ylläri, että sattumalta törmäsin tähän sun blogiin! Tarkoituksena on itekki sitte vastaavanlainen pystyttää, kunhan aikaiseksi saa..

  Ootko "joutunu" yksin sinne? Mä lähen onneksi parin kanssa (jolle myös vinkkasin tätä sun blogia, saa nähä saatko lisää lukijoita nyt tuplana ;P). Meillä lähtö toukokuun alussa, vietetään siis kesä Kanadan mailla.

  Luin sitten kaikki postauksesi läpi, hehe. :D Samoja ajatuksia on täälläkin päässä vilissy, viitaten niihin sun tuskailuihin niiden kaiken maailman työlupien yms. lomakkeiden kanssa. Kaikesta onneksi selvitty!:)

  Minkä sivuston kautta ostit lentoliput?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip!

   Paperiasioissa menee kyllä ikuisuus (ja hermot), mutta ainakin oman kokemuksen mukaan kannatti, vaikka teki mieli luovuttaa sen sata kertaa! Hyvä, että olette jaksaneet käydä kaiken sen läpi, täällä saa kuitenkin niin hienoja kokemuksia :)

   Yksin tulin, alunperin oli idea lähteä kavereiden kanssa, mutta oli vähän kaikkea niin päädyin sitten yksikseni tänne. Teillä hyvä kun on aina joku, jonka kanssa olla ja seikkailla :)

   Lentolippujen tilaaminen jäi niin viime tippaan, että oli tosi hankalaa löytää enää sopivia lentoja. Jotenkin eksyin Eticket.fi -sivulle, josta sain vielä paikat. Katsoin monesta paikasta, esim. Rantapallosta, SuperSaverista ja Vertaa.fi:stä. Kannattaa vertailla lippujen hintoja, sillä niissä voi olla isoja eroja! Välilaskut kannattaa myös kattoa niin, että vaihtoaika on tarpeeksi pitkä, ainakin jos ei ole lentänyt paljoa ja lennothan voi aina olla myöhässä. Frankfurtin kentällä miulla oli tosin vaihtoaika 4 tuntia, mikä oli ihan liikaa. Mutta ei ainakaan tullut myöhästyttyä koneesta.

   Linkittele sitten oma blogisi, jos teet sellaisen, ois kiva nähdä vähän millaista Vancouverissa on!

   Tervetuloa Kanadaan! :)
   ps. meinaatteko reissata vai tuletteko vain tekemään harjoittelun?

   Poista
  2. Apua, kirjotin jotain, mutta se katos. Toiv. se ei nyt odottele sulla hyväksymistä :D

   Eniveis, me on ostettu jo lentoliput, ostettiin Kilroy travelsin kautta, niin saatiin opiskelijahinnalla flexible-liput. Saahaa sitte tarvittaessa muokkailla lentopäiviä (ja jopa kenttiä) pientä (tai suurta :D) summaa vastaan. Kätevää! Meillä vaihto tosiaan sitte Lontoossa, n. 2h, toivottavasti laukut ennättää.

   Meillä on tarkotus käydä näillä näkymin ainakin Seattlessa (on ihan siinä Vancouverin kohdalla, mutta rajan toisella puolella), ja Losissa ja San Franciscossa. :) Nämä kesken harjottelua.
   Sitte harjottelun päätyttyä mä lennän (ehkä Miamin kautta) Chicagoon ja New Yorkiin Suomesta tulevan kaverin seuraksi, ja vaihtoparini ilmeisesti suoraa New Yorkiin. :P Can't wait!
   Aiotko sä reissailla?

   Me just yks päivä naamakirjassa pohdittiin tuota töpselihommaa, toivottavasti siellä meidän Suomi-kodilla ois lainata niitä, nimittäin esim kahden ostaminen on suht kallista lystiä (tohon sun hintaan verraten!)... :E

   Poista
  3. Ne joustavat liput on kuulemma ihan käteviä! Ei oo niin sidottu lähtöpäiviin ym.

   Ohoh, tehän tai ainakin sinä ajattelitte sitten kunnolla reissata! Onko teillä tuttuja esim. Seattlessa tai muualla vai menettekö ihan keskenään? Kuulostaa kyllä ihan mahtavalta, ei voi muuta sanoa :) Miulla on paluulento Torontosta n. 10 päivän päästä siitä kun harjoittelu loppuu, eli jonkinlaista reissaamista on tiedossa. En ole vielä päättänyt menenkö esim. Torontoon koko ajaksi vai käynkö vaikka USA:n puolella. Saa nähdä minne tie vie, yksin on ainakin vapaus valita minne lentää :D

   Poista