keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Kiertoajelu suuressa Sudburyssa, osa I

Joo, otsikossa lukee ihan oikein. Tähän postaukseen on tulossa jatko-osa, koska kuvia oli ihan liikaa yhteen kirjoitukseen (miun laiskuudellahan ei ole mitään osuutta tähän että tää on kahdessa osassa).


Niin, siis tiistai-iltapäivänä meidän oli tarkoitus lähteä erään suomalaispariskunnan kanssa Science Northiin. Se on sellainen tiedekeskus, vähän niin kuin Heureka Suomessa ja siellä on vähän kaikkea. Noh, siinähän kävi sitten niin, että paikka oli auki vain klo 16 asti arkisin. Ei ilmeisesti käy hirveästi porukkaa kun ei oo lomasesonki.


Paikka on aika iso, siinä on kuulemma 5 kerrosta ja se on rakennettu näyttämään lumihiutaleelta ylhäältä päin katsottuna. Se jäi nyt kuitenkin välistä, mutta voi olla että pääsen käymään siellä joskus myöhemmin :)
Päästiin kuitenkin katselemaan Sudburya hieman laajemmin kuin aiemmin. Ajeltiin autolla ympäriinsä ja pariskunta näytti meille paikkoja, tottakai olin perusturisti ja kamera näytti siltä kun se ois kasvanu käteen kiinni.
Leinalan leipomo, jossa siis myydään paljon suomalaisia tuotteita ja leivotaan esim. ruisleipää!

Kulta-Katriina maksaa 13,95$. Eli ei se lähi K-Kaupan ~5€ oo niin paha :D


Hyllyssä oli esim. Erittäin Hienoa Suomalaista Shamppoota, Nokian kumisaappaita ja tiskiharjoja. Täällä ei hirveästi käytetä tiskiharjoja vaan astiat pestään kuulemma tiskirätillä. Näitä kummallisia tapoja... :D

Kahvittelujen jälkeen suunnattiin kohti kaivosalueita. Sudbury on tunnettu kaivoskaupunki ja se on ollut aiemmin hyvinkin synkkää aluetta.

Paaaljon kivoja koulubusseja!


Päästiin näkemään pikkunen piippu, pituutta kuulemma vaivaset 420 metriä. Jäi Näsinneula kakkoseks!(Onko täällä pakko tuulla niin pirun lujaa koko ajan ja joka päivä?? Ja kyllä, olen aikeissa hävittää tuon näytän-kaljulta-pään-sivuilta -juurikasvun)
Nää ilmeisesti tykkää tehdä asioista isoja.. Pikkunen taskunpohjakolikko.


Turisti, jonka sormissa ei ollu tuntoa hetkeen tuon kolikonkuvailun jälkeen. Ihana Sudbury, ihana kylmyys ja kaiken kruununa ihana, "hento" pohjoistuuli. Mutta oli kiva nähdä kaupunkia hieman laajemminkin, eikä ois nähty noita paikkoja ilman tätä pariskuntaa. Auringonpaisteessa kaikki olisi varmaan näyttänyt hieman pirteämmältä, mutta kuten on huomattu, niin sää on täällä hieman epävakainen.


Ps. Jokohan kaikille on tullu selväks, että mie inhoon tän paikan tuulisuutta?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti