keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Spinning!

Phuhhui mikä päivä oli eilen.

Aamulla lähdettiin sen mukavan pariskunnan kanssa kuntosalille. Miun on tehny jo pitkään mieli testata paikallinen spinning, mutta ei vaan oo tullu lähdettyä keskustaan sen takia.

Noh, mentiin YMCA:n salille (kenellä soi se biisi päässä taas heti??) ja siellä sattu olemaan intervall-spinning klo 9.30, eli eiku sinne vaan. Pyörät oli vähän erilaisia kun omalla salilla ja ne oli vähän huonoja näin lyhyelle kun mie. Pyöristä pysty säätämään vaan satulan ja tangon korkeutta, eikä satulaa siis saanu eteen- tai taaksepäin, eli ei hyvä tämmöselle tapille. Pyörissä oli oma näyttö, josta näki polkemisnopeuden, tehon, sykkeen jos oli sykevyö ja vastuksen. Erilaista pyörässä oli myös se, että vauhtipyörä oli takana. Pyörä tais olla tämmönen:


http://www.exercise-bikereviews.com/wp-content/uploads/2011/06/Keiser-M3-Indoor-Spin-Exercise-Bike.jpg
Tunti oli siis intervallitunti, jossa oltiin vuorotellen pyörän päällä ja vuorotellen tehtiin corea. Intervalleissa kikkailtiin aika paljon vastuksella ja se oli kyllä helppoa kun näytöllä näky vastus 1-24. Muut polkijat oli vanhempia, osa varmaan jopa yli 60-vuotiaita ja vähän ihmettelin heidän osallistumistaan intervall-tunnille. Kyllähän siinä välillä tietysti pääsee pois pyörän päältä "hengähtämään" (joo just joo, ei siinä kyllä hirmusesti lepäilty), mutta silti. Aika moni siellä hyyty, enkä ihmettele. Intervalliosiot eivät olleet mitään kevyitä, koska ideana oli polttaa sama määrä kaloreita esimerkiksi seitsemässä ja viidessä minuutissa. Eli intervalliosion minuuttimäärä pieneni, mutta vastus/teho suureni, jollon oli mahdollista kuluttaa sama määrä kaloreita lyhyemmässä ajassa. Eli ei auttanu kun vetää täysillä, koska eihän sitä vaan voinu saada pienempää lukua!
Ihmeen hyvin jakso polkea, vaikka nyt on ollu pari kuukautta poissa pyörän päältä!! Yleensä poljen aina spinningkengillä, niin ennen tuntia vähän pelotti miten jalat tykkää polkea pehmeäpohjaisilla, normisalikengillä. Joskus varpaat puutu tai jalkapöytää särki tunnin jälkeen, jos poljin pehmeäpohjaisilla kengillä. Spinningkengillä on miusta paljon parempi polkea, koska niiden pohja ei anna periksi ja ne saa kiinni klosseilla lukkoihin, eli polkemisen nostovaiheesta saa enemmän irti. Nyt ei kuitenkaan puutumisia tms. tullut, ihme! On se spinning vaan niin kivaa :) Eli siis tykkäsin tunnista, tosin fiilistä vei vähän se, että ohjaaja ei polkenu itse vaan pyöri keskellä salia ohjaamassa. Oon tottunu siihen, että ohjaaja polkee itsekin ja karjuu ja tsemppaa, koska siitä saa ite energiaa ja puskee vaikka väkisin loppuun asti. Yllättävän hyvin toimi tunti noinkin, mutta tykkään enemmän jos ohjaaja polkee itse. Musiikki oli erilaista mihin oon ite tottunu, se oli oikeastaan pelkkää biittiä ja osittain jotain teknoakin, mutta toimi kuitenkin ihan hyvin.


Haluaisin kuitenkin testata perusspinning-tunnin, jossa poljetaan koko aika, eikä hypätä välillä pois pyörän päältä. Saa siis nähdä eksynkö vielä joku ilta sellaiselle perustunnille!

Spinningin jälkeen tein vielä salitreenin ja jalat tuntu tutisevan vielä iltapäivälläkin. Oli siis hieman hyytelö-olo ja klo 15 oli sitten vesijumpan ohjaus. Onneksi sinne ei tullu kun muutama ihminen, ei nimittäin ollu hyvin sulokkaat liikeet kun tuntu ettei jalat kanna :D Pieni väsy oli siis illalla.


Ps. 5 viikon päästä lähtee lento Suomeen. 9,5 viikkoa on jo menny??!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti