maanantai 14. toukokuuta 2012

Viikonloppua

Huhhuh mikä viikonloppu. Suoraan sanottuna on aika väsynyt olo, koska koko viikonloppuun ei ehtinyt kunnolla ladata akkuja kun piti olla menossa melkein koko ajan. Tulossa siis taas sekalainen postaus, koska väsymystila alkaa olla taas kerran aika mittava.

Lauantaina olin siis toisen ohjaajan luona illanvietossa. Kun olin lähdössä sinne, pikkuystävä pomppi taas pihalla ja innostuin kuvailemaan sitä (en varmaan ikinä kyllästy näihin!):
Sitten pieni varoitus. Jos oot hyvinkin eläinrakas tai vegetaristi, niin et ehkä halua nähdä paria seuraavaa kuvaa. Koska illanvietossa oli paljon ihmisiä, tarvittiin paljon ruokaa. Siellä oli sitten kokonainen possu sellaisesssa grillaustelineessä. Enpä oo ennen nähny sellasta.

Ei oo mitään nopeeta hommaa paistaa kokonaisena olevaa possua. Tuo raukkaparka oli laitettu paistumaan suunnilleen klo 11 ja se oli valmis illalla joskus klo 19-20, eli muutaman tunnin se sai muhia siinä. Kuvissa se näyttää itse asiassa paljon pahemmalta kuin todellisuudessa. 


Naruja oli uitettu jossain mausteliemessä, jolla possua myös marinoitiin aina välillä. Hyvää oli, tosin ei ehkä kovin miellyttävää nähdä noin konkreettisesti, että mistä se ruoka lautaselle tulee. Tavallaan ihan normaalia (jos ei käy sen tarkemmin miettimään), mutta tavallaan aika kuvottavaa.Illanvietossa oli monenikäistä porukkaa ja oli mukavaa vaihtelua jutella välillä vähän nuorempienkin ihmisten kanssa :)

Sen vaan sanon, että taas kerran tuli huomattua eroavaisuuksia Suomen ja Kanadan ruoka-asioissa (kyllä, taas paasaan ruoasta!). Erilaiset salaatit + possu oli hyvää, mutta se jälkkäri. Mie en käsitä. Jälkkäriksi oli siis tarjolla täytekakkua, jota tosi moni kehui maasta taivaisiin ja mie vaan nyökyttelin että "joo, on kyllä ihan hyvää". Mielessäni mietin hieman eri tavalla. Kakku maistui ensin ihan viinalta ja sitten märältä sokerilta. Teki mieli täräyttää että "ette oo kyllä hyvää täytekakkua nähnykään jos tää on teistä hyvää!!", mutta enpä viitsinyt. Joko täällä on vaan niin erilaiset makumieltymykset tai jotain, mutta kyllä äidin tekemä kakku hakkaa 6-0 sen viina-sokeri-liemi-mössö-kakun. Tosin äidin ruoat voittaa kyllä niin monen muunkin tekemät ruoat, että ei mitään järkeä. (äiti mie tuun muutaman viikon päästä käymään ja voisin syödä jottain hyvvää!! Ai niin ja hyvää äitienpäivää.)

Vaikka lauantaina päivällä ukkosti ja sato välillä vettä, niin illaksi onneks selkeni ja aurinko helli lämmöllään :)
Sunnuntaina olin iltapäivän toisen ohjaajan matkassa, käytiin ensin hänen luonaan ja sitten hänen poikansa luona syömässä äitienpäivä-päivällinen. Kivaa kun ei tarvitse itse kokkailla :D

Sain kotoa sähköpostia ja miun sydän suli kun näin kuvia mamman rakkaista murmeleista (tai siis murmelista, huomaa kyllä kuka se linssilude on)

*oonko söpö vai ultrasöpö*Vili näyttää v-a-l-t-a-v-a-l-t-a. Tuo sen turkki saa sen näyttämään ihan läskiltä, mutta toivon, että sitä ei syötetä ihan piloille sillä aikaa kun mie oon poissa :D


Päässä soi tällä hetkellä "näytä mulle missä sulla on rusketusraidat", toista biisiä en viitsi edes julkaista täällä, mutta sanotaanko että tytöt tietää mistä biisistä puhun :D Rusketusraidat junnaa mielessä siksi, että istuin aamupäivällä n. 1,5 tuntia ulkona lukemassa ja selkä näyttää aika mielekiintoiselta nyt. Yleensä voin olla ulkona huoletta ilman aurinkorasvaa useita tunteja, eikä iho pala. Kesän alussa saan yleensä pienen rusketuksen aikaan parissa viikossa, mutta siihen se oikeastaan jääkin. En siis pala helposti, mutta en kyllä rusketukaan ihan noin vaan. Olin pari vuotta sitten Turkissa kaksi viikkoa ja käytin aurinkorasvaa siellä koko ajan. En ollu kovin ruskea reissun jälkeen, vaikka kova oli yritys ja oltiin ulkona lähes koko ajan. En sitten ajatellut, että Kanadan aurinko saattaisi ruskettaa/polttaa jo nyt ja noin lyhyessä ajassa, vaikka käsivarsiin onkin tarttunut jo hieman väriä. Noooo, tällä hetkellä hartioissa ja selässä on siis ihanasti törkeen selkeät painijanselkä-topin rajat! Onneksi en sentään palanut kunnolla ja äkkiähän se rusketukseksi muuttuu, mutta aika huvittavalta se näyttää tällä hetkellä. Ehkä ostan tässä joku päivä aurinkorasvaa... :D

Kohta koisimaan, että jaksaa taas yhden viikon reippaana. Huomenna alkaa jo 8. harjoitteluviiko, jaiks!

Ps. Lippu Ilosaarirockiin odottaa jo kotona, wipiiiii!

2 kommenttia:

  1. Sanotaanko näin että tiedän hyvin mistä biisistä puhut ;) ja voi pikku-Viliä, hehe! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kestä, noi kaksi biisiä junnaa päässä jatkuvasti, eli valmistautuminen Ilosaareen on jo kovassa vauhdissa! ;D

      Poista